GUIDE: VÆLG DEN RIGTIGE SENG!

Sengen

Et vigtigt møbel.

Det er almindeligt kendt, at vi tilbringer en betydelig del af vores liv i sengen. Med søvnbehovet på 9-11 timer for voksne og 7-9 timer for børn, udgør dette cirka en tredjedel af vores daglige tid. I disse timer søger vores kroppe hvile og genopladning efter en travl dag, for at være klar til de udfordringer, der venter os næste dag. Der findes utallige valgmuligheder, når det kommer til senge - fra størrelse til materialevalg - og det kan være en udfordring at vælge den helt rigtige. Fra valg af fasthed til muligheder som elevation, er der meget at overveje. Denne omfattende sengeguide er designet til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg for at skabe harmoni og balance i din daglige rutine.

Hvorfor ny seng?

Der er adskillige grunde til, hvorfor det kan være fornuftigt at investere i en ny seng. En almindelig tommelfingerregel er at udskifte sin seng cirka hvert 10. år, da den gradvist slides ned over tid. Da vi tilbringer typisk hver eneste nat i sengen og sover på det samme sted på madrassen, vil dette naturligvis efterlade sine spor. Selv med omhyggelig pleje vil kroppen ændre sig med årene, og vores behov for komfort og hvile vil udvikle sig tilsvarende. En anden vigtig faktor at overveje er, at vi udskiller en betydelig mængde væske i løbet af de 7-8 timer, vi tilbringer i sengen hver nat, hvilket kan trænge ned i madrassen. Dette kan føre til synlige pletter og tiltrække skimmelsvamp og støvmider. Disse faktorer kan alle bidrage til at forringe kvaliteten af vores søvn og er derfor gode grunde til at overveje at anskaffe sig en ny og mere behagelig seng.

  • Knirkende eller støjende seng ved bevægelse
  • Natlige smerter og ubehag
  • Kroppens forandringer og øgede behov for komfortabel søvn
  • Synlige pletter på madrassen, muligvis tegn på væskeophobning
  • Livsændringer kræver muligvis en ny type seng

Vælg den rigtige madras

Valget af madras er af afgørende betydning for din søvnkomfort og for din krops sundhed. En god madras skal primært støtte din krop korrekt og aflaste den bedst muligt. Det ideelle valg holder din rygsøjle i en neutral position, uanset om du ligger på ryggen eller siden. Derfor bør madrassen hverken være for fast eller for blød. Den bør give efter for dine kropskurver, men samtidig give tilstrækkelig støtte til din lænd og talje.

Vi anbefaler en medium madras til dem under 75 kg, en fast madras til vægte mellem 75-95 kg, og ekstra fast til dem over 95 kg. Men husk, kropsbygning spiller også en rolle. Kvinder har typisk brug for ekstra hoftestøtte og en blødere overflade til at synke ned i, især hvis de sover på siden. Med den rette fasthed opnår du optimal kropsafslapning og en forfriskende nattesøvn fra solnedgang til solopgang.

Det er vigtigt at huske, at kroppe er forskellige, så selvom en seng passer til din partner, betyder det ikke nødvendigvis, at den også passer til dig. Ved valg af dobbeltseng er det derfor en god idé at vælge to enkeltmadrasser fremfor én stor. Det reducerer også risikoen for, at bevægelser fra den ene person forstyrrer den anden. De fleste madrasser mister fasthed over tid og bliver for bløde til at støtte rygsøjlen ordentligt. Hvis din nuværende madras viser tegn på dette, er det tid til at udskifte den.

Boxmadras

En boksmadras består af en madras, der er omgivet af en træramme med monterede ben. Dette design giver dig hurtigt en fuldt funktionsdygtig seng, der er nem at opstille og flytte efter behov. Den enkle konstruktion sikrer, at du får god værdi for pengene med både seng og komfort. En boksmadras er det budgetvenlige valg, hvor du stadig har mulighed for at vælge den affjedring og topmadras, der passer bedst til dine behov og præferencer.

SE DEM HER

Kontinentalseng

En kontinentalseng består af flere lag madrasser, der kan tilpasses for at sikre optimal komfort. De mange lag giver ikke kun god støtte, men også en behagelig højde, der gør det nemt at komme ind og ud af sengen. Ved at tilpasse de enkelte lag kan du skræddersy sengen efter dine præferencer for fasthed, støtte og størrelse. Dette gør det også muligt at tilpasse hver side af sengen, hvis du deler seng med en partner med forskellige behov.

SE DEM HER

Elevationsseng

En elevationsseng har en motor, der giver dig mulighed for at justere positionen efter behov. Dette gør den ideel til dem, der gerne vil sidde op og læse i sengen eller har brug for at hæve hovedet eller benene under søvnen. Bokselevationssengen kombinerer det bedste fra både boksmadrassen og elevationssengen i ét integreret system, hvilket sikrer stabilitet hele natten uden risiko for, at de to dele adskiller sig.

SE DEM HER

Topmadrassen gør forskellen

Viscoelastisk-skum i en topmadras tilbyder trykaflastning og tilpasser sig din krop og bevægelser ved opvarmning fra din kropstemperatur. Anbefalet af kiropraktorer for dens evne til at forebygge liggesår, dette materiale giver en blød seng, der former sig efter din krop.

Latex, en naturlig gummiart, tilbyder en holdbar og behagelig liggeoplevelse. Det tillader huden at ånde, tilpasser sig kroppens bevægelser og konturer for optimal komfort.

Polyetherskum i en topmadras giver fremragende komfort til prisen. Det effektivt afleder fugt og tilbyder en god bæreevne, hvilket sikrer en behagelig liggeoplevelse.

Se vores udvalg af topmadrasser her.

Vi hjælper dig på vej mod drømmesengen!

Søger du professionel rådgivning til køb af enten seng, madras eller topmadras står vores erfarne og kyndige personale altid klar til en snak. Vi ved at det kan være lidt en jungle at finde rundt i hele udvalget af senge og madrastyper, så tøv ikke med at kontakte os på telefon, mail eller besøg os i butikken i Skærbæk.